maanantai 2. maaliskuuta 2015

Katin Sisustusnavetalla

Takana on aarreviikonloppu. Aarreviikonloppu monestakin eri syystä. 
Sain viettää viikonloppua rennosti, huolettomasti, aina lämpimästi vastaanottavan serkkupoikani ja hänen perheensä luona. Koirat saivat kirmata pitkin peltoja, näimme hevosia, pikkuisia lapsosia ja lukemattomia kirpputoreja :)

Tulin kertomaan yhdestä tämän hetken suosikkikirpputoristani, Katin Sisustusnavetasta. 
Oletteko käyneet? Jos ette, suosittelen! Katin Sisustusnavetta sijaitsee Nummelan Lankilassa, nimensä mukaisesti vanhassa navettarakennuksessa. 

Toimintaa pyörittää iloinen ja ystävällinen Kati itse. 
Vieraillessani navetalla jututin Katia tovin ja kuulin kuinka idea sisustusnavetan perustamisesta on aikanaan saanut alkunsa. 

Parikymmentä vuotta sitten Kati perheineen osti vanhan maatilan, jonka mailla ko. Sisustusnavettarakennus sijaitsee. Kati oli pohdiskellut navetan tulevaa käyttötarkoitusta ja lopulta pohdinta jalostui liikeideaksi. Intohimoinen sisustaja oli kiinteistönvälittäjä-uransa aikana havainnut, että ihmisillä on valtava määrä itselleen turhaa, mutta silti kivaa tavaraa. Kierrätys, navettarakennuksen uusi elämä ja selkeä tilaus sisustuskirpputorille toivat lopulta Katin ja sisustusnavetan tähän hetkeen. 

Sisustusnavetta täyttää tänä vuonna 5-vuotta ja sen toiminta on hiljalleen laajentunut kirpputorin lisäksi myös viljelypalstavuokraukseen, puusepänverstas- ja verhoilupalveluihin. 

En ehkä itse kutsuisi sisustusnavettaa perinteiseksi kirpputoriksi. Navetta on ennemminkin jotain antiikkitavarakaupan ja kirpputorin väliltä. Se on hyvin persoonallinen, kauniilla maulla sisustettu suloinen vanhan käyttötavaran myymälä. Kunnostetut lehmänpilttuut toimivat myyntiloosseina, jotka suorastaan kirkuvat vierailijaa hypistelemään toinen toistaan ihanampia esineitä ja astioita. Astiafriikille (kuten itse) paikka on suorastaan Hurmio (vai oliko se sitten turmio) :)

Tavaroiden esillepano on hyvällä maulla houkuttelevaa, tyylikästä ja inspiroivaa. Vaatteita et navetalta löydä ollenkaan. Navetan toiminta-ajatus on pyhitetty  antiikisten, talonpoikais-ja maalaisromanttisten käyttöesineiden myynnille. Joukosta löytyy suomalaista posliini- ja lasidesigniä sekä jonkin verran käsitöitä. Jokaiselle jotakin -sanoisin.

Sen lisäksi että olen ostanut navetalta ihania käyttöesineitä, olen myös saanut sieltä kun repullisen ihania sisustusideoita!


Kaiken kauneuden kruunaa kohtuullinen hinnoittelupolitiikka. Hinnat Katin sisustusnavetalla pyritään pitämään maltillisena, jotta jokaisella vierailijalla olisi halutessaan mahdollisuus  ostaa mukaansa edes jokin pieni matkamuisto. 
Kiitosta voinen myös antaa ystävällisestä ja asiakaslähtöisestä palvelusta. Sillä aikaa kun me aikuiset hypistelimme navetan aarteita, Kati leikitti seurueemme viisi kuukautista matkaajaa.

Alakerran kirpputorin lisäksi Navetan vintillä on aarteiden ihmemaa. Tarina kertoo vintillä pidetyn tanssiaisia, häitä ja muita juhlia. Asiakkaan tarpeiden mukaisesti aarre-antiikkiaitta muuntautuu niin tanssi- ja/tai esiintymislavaksi tai vaikka satakuntahengen pitopöydäksi. Jos et juhlia ole järjestämässä, voinet kuitenkin hetken nauttia maalaismaisemista navetan talonpoikais-rokokoo-menneen-maailman-tunnelmaista, vetää rauhassa henkeä ja vaan ihailla hetken kaikkea näkemääsi.

Jos vielä uskallat, Suosittelen lämpimästi piipahtamaan navetalla! Hyvää alkanutta viikkoa! :)

Kotisivu ja tarkemmat sijaintitiedot löydät: Katin sisustusnavetta

2 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana paikka, voin minäkin suositella lämpimästi kaikille :) Tavarat ja esineet on kauniisti esillä ja palvelu todella ystävällistä. Odotan mökkikauden alkua, jolloin tulee tuolla taas useammin matkan varrella vierailtua.

  Kivaa kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että vierailit blogissani, tervetuloa jatkossakin :) Vilkaisin sinunkin blogiasi, todella hyvältä näyttää :) Saatan joutua vilkuilemaan sitä toistekin ;)

   Poista

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai terveisiä.
Kiitos kun vierailit NoKuLasSa. Toivottavasti palaat pian! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...