sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Öisin on kristallinkirkasta

Kauan sitten käsiini ajautui viisihaarainen vaatimaton kattovalaisin sekä ruma kristallikruunu. On itseasiassa sääli etten tuolloin ottanut kristallisesta rumiluksesta kuvaa, koska nyt jälkeenpäin olisi ollut kiva katsella mistä lähdettiin.

Olin noihin aikoihin myös pitkään haaveillut kristallikruunusta, mutta tämä käsiini ajautunut rumilus ei tosiaan tyydyttänyt tarvettani. Vaikka kristallikruunun runko oli ruma, oli se täynnä ihanasti valossa kimaltelevia kristallinpalasia. 

Vanha harakka näki tilaisuutensa tulleen ja nyppi kristallit rumasta kehikosta talteen. Josko niille jotain käyttöä joskus keksisi - ajattelin..
Eräänä yönä tuijottelin kimaltelevia kristallinpalasia ja katossa roikkuvaa vaatimatonta viisihaaraista kattovalaisinta. 

Öisin nämä ideat aina syntyvät. Yöt vaan on parasta aikaa kaikkeen luovaan; opinnäytetyön kirjoittamiseen, sisustuksen uusimiseen, huonekalujen siirtelemiseen, ompelemiseen, virkkaamiseen, puutarhanhoitamiseen.. You name it! (Usein) Öisin täällä kaikki tapahtuu!

Rumasta kehikosta irroitusoperaation jäljiltä osaan kristallipaloista oli jäänyt pieniä ripustuslankanöpöjä. Niissä palasissa joissa niitä ei enää ollut, lisäsin sellaiset metallilangasta naksien ja taitellen. Pikku hiljaa, yön pimeydessä palasista yksi, toinen ja kolmas nousivat vaatimattomaan viisihaaraiseen kattovalaisimeen. Hetken kuluttua vaatimaton kehikko alkoi vaikuttaa unelmoimaltani Kristallikruunulta! Eihän se nyt mikään Turun kristallin valmistama valaisin ole, mutta minun puupirttiini oikein passeli. 


Siellä se on siitä saakka nököttänyt. Entinen vaatimaton viisihaarainen kattovalaisin kristallihöysteellä.Ensi viikolla alkaa siementen kylväminen. En malttaisi millään odottaa että saan käpälät jo taas multaan! 

Ai niin! Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä Bloggaukseni vierailusta Katin Sisustusnavetalle sai huomiota myös Navetan kotisivuilla :)))) Voih, pikku-Nokula :)

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva löytää toisenkin Puu-Vallillalaisen blogi, kivoja ideoita.

  Terv. naapurikadun asukas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi samoin :) Olen jostain sinun kodistasi lukenutkin. Upea on :)

   Poista
 2. Hieno kristallikruunu on nyt..ja liitynkin lukijaksi ja palaan lukemaan aikaisempia postauksia :)

  VastaaPoista

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai terveisiä.
Kiitos kun vierailit NoKuLasSa. Toivottavasti palaat pian! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...