tiistai 28. huhtikuuta 2015

Vietnamilaishenkisiä kevätrullajuttuja

Hello kaikki eksoottisemman ruuan ystävät!
Tulin jakamaan kanssanne yhden suosikkiruuistani, miksei ehkä tarjoiluvinkiksi tuleviin vappujuhliisi! Tässä ne tulevat, täytetyt vietnamilaiset kevätrullat!

Mitä ne ovat? Paketista saapuessaan koppuraisia ohuenohuita riisipaperiympyröitä. Koppuraisen koostumus muuttuu vedessä lilluttamalla (muutamia sekuntteja) `kovasta `paperista lörpömmäksi, hieman ehkä vähän tortillamaiseksi. Riisipapereiden kastelemista varten tarvitset pöydällesi siis kulhollisen vettä.Mitä muuta vedessä lillutetun `letun` kanssa sitten? Mitä vaan! Mielikuvituksesi ja ruokamieltymyksesi ovat vain rajana. Tässä postauksessa esittelen omia täytesuosikkejani.

Tuliseksi maustettuja kananpaloja..

Vihanneksia kuten parsakaalia..kurkkusiivuja, porkkanaraastetta, pilkottua kaalia (salaattikin sopii, testattu on), cashewpähkinöitä, hernemaissipaprikaa, fetapaloja...
Koko herkun kruunaa Chiu Chow Chilli Oil, joka takaa varmasti herkullisen ja tulisen makuelämyksen. Kastike on öljypohjainen ja se on maustettu valkosipulilla ja chilinsiemenillä. Tässä vaiheessa nyt kuitenkin suosittelen että aloittelijat harjoittelevat pelkän öljyn kanssa..saattaa muuten nousta tukka pystyyn :)Astiafriikille kattaus on aina puoli ruokaa.Tällaiset käsin naposteltavat ruuat ovat siitä kivoja, että jokainen ruokailija saa täyttää itse itselleen mieleisen letukan. Mikä parasta, ruokalaji on melko vähäkalorinen koska letuissa on muistaakseni per 100 g n.300 kcal. Yksi lettu ei montaa grammaa paina jot, n kaloritkin jäävät hyvin alhaiseksi. Vihanneksineen oikein hyvä keventäjän ruoka. 

Varoituksen sanana, näihin voi jäädä (lue:JÄÄ) koukkuun.


Lettuja saa ostettua helsingissä ainakin Kallion etnisistä kaupoista (kuten Vii Voan Hämeentiellä). Lettupaketti maksanee sen 3-5€ ja Chiliöljy n.5€. Edullista, halpaa, ravitsevaa ja hyvää!

Hyvää alkavaa Vapun alusaikaa! Ensi kerralla ehkä hieman askarrellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai terveisiä.
Kiitos kun vierailit NoKuLasSa. Toivottavasti palaat pian! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...