sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Välipalaksi minihame

Sateista sunnuntai-iltaa, 

Kukkaistutuksista välillä sisusteluun ja vanhasta uutta-juttuihin.
Huomasin eilen (vieraillessani siskollani) hänen vaatemytyssä mielenkiintoisennäköisen kankaan. Kaappasin kangaspalan välittömästi hyppysiini ja tiedustelin mistä moinen ihanuus on peräisin. Sain vastaukseksi "Ääh, se on liian iso ja vähän outo, saat sen jos haluat!" HALUAN! -hihkaisin.

Kangaspalan sijaan pyörittelinkin siis käsissäni eksoottista minihametta. Silmämääräisesti mitattuna hamonen oli itsellenikin melko, no.. väljähkö. Minä en kuitenkaan, alunperinkään tuossa väljähkössä eksoottisessa kankaanpalassa nähnyt minihametta. Minä näin sisustustyynyn.


Hamonen alkuperäisessä asennossaan.
Kun kerran olin saanut luvan anastaa vaatekappaleen itselleni, sulloin sen onnellisena laukkuuni. Kun ompelukonekin juuri tänään sopivasti palasi lainareissultaan, päätin kaivaa kassista minihamosen ja aloittaa sen tyynyksi suunnittelemisen.

Alkuperäisenä ajatuksena minulla oli ommella hamosen alareunan kiinni ja yläosaan ommella vetoketju. 

Aloitin työn suunnitelmani mukaisesti ompelemalla alaosan kiinni.
Heti ommeltuani reunan, en malttanut olla olla sullomatta hamospussukkaan tyynyä (ihan vaan mallintaakseni, kuinka se sinne tulisi asettumaan). 
Sullottuani tyynyn pussukkaan, huomasin hameessa jonkinsortin alushameen. Aikani kankaanpalaa ja alushametta pyöriteltyäni, sain alushameesta valkoiselle tyynylle suojaksi sen "lirvakkeen", joka on tyypillisesti niissä tyynyliinoissa joissa ei ole vetoketjua. 

Melko pian haihtui ajatus vetoketjun ompelemisesta ja totesin, että tyynyhän oli tuolla yhdellä suoranompeleen hurautuksella lähes valmis. Minihameen reunoista repsottivat vielä ne roikottimet, jolla sen olisi saanut henkariin roikkumaan.
Naksin "roikottimet" ja mietin voisiko niille vielä olla jotain käyttöä..Ompelin käsin muutamalla pistolla "roikottimet" noin keskelle hamostyynyn avointaosaa ja solmin ne pieneksi rusetiksi, jotta tyyny alushameineen pysyisi paremmin kasassa.


En tiedä mikä marokkolais-itämaa-talvisistus-aikakausi minulla nyt on. Kaikki oikeastaan lähti tuosta vanhasta villamatosta ja muutama viikko sitten Kasvihuone-ilmiöstä ostamistani marokkolaishenkisistä lyhdyistä. Minihamostyyny on itseasiassa ihan kiva noiden muiden vanhempien tyynyjen seassa.

Näitä kaikenlaisia ja karvaisia vinkkejä näkee aika-ajoin eri sisustusblogeissa ja yleensä ne samaa aikaa niin inspiroivat kuin hieman jopa ärsyttävät minua. Ärsyttävät siksi, että joku on JUURI löytänyt jostain kirppikseltä jonkun mahtavan jutun ja saanut siitä aikaan jotain ihan mahtavaa. Nyt en puhu kateudesta, vaan enemmänkin siitä, että monasti juuri sen kaltaiset postaukset saavat itseni valtavasti insiroitumaan, mutta kun materiaaleja ei suoraan ole saatavilla, syntynyt inspiraatio kuivuu kasaan samantien. 

Nyt hiiteen ketutus! Niillä postauksilla on varmasti ollut oma tarkoituksensa asettaa ajatuksen siemen kytemään. Minä tuskin luovuuksissani keksin ensimmäisen kerran maailmassa tätä ideaa, mutta omassa maailmassani ensimmäisen kerran sen jalostin ja toteutin! Tämä siis olkoon vaikka se siemen itämään jollekin muulle, joka seuraavan kerran jonkun ihanan hamosen nähtyään muistaa, että ei hamosen aina tarvitse jäädä hamoseksi. Sillä voi olla myös uusi elämä.


Yksi vanhempi tyynyprokkis, josta toinen osa on edelleen tekemättä on punaiset tyynyt (kts alla). Toiseen ompelin joskus aikanaan UFF:sta löytämäni huivin ympärille ja tyynyn ilmeestä tuli heti paljon sähäkämpi. Josko jostain saisin vaikka intoa nyt tehdä vielä sen toisenkin, ennenkun on jo kevät ja kesäsisustuksen vuoro.


Jäämme karvakuonojen kanssa pitelemään sadetta ja virkkaamaan. 
Uutisissa sanottiin juuri, että Etelä-Suomeen saattaa tulla kevät viikkoja aikaisemmin. Tervetuloa, ei haittaa yhtään!


6 kommenttia:

 1. Hei ihanaa! Tulin pitkästä aikaa tänne kurkkimaan, ja mitä löydänkään? Neljä uutta kirjoitusta, kyllä nyt hemmotellaan!

  VastaaPoista
 2. Toimii oikein hyvin :) Hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli :) Olin itsekin melko positiivisen yllättynyt tuosta lopputuloksesta :)

   Poista
 3. Hienot tyynyt. Blogissani on aihetta sivuava arvonta, tervetuloa osallistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tuulia, kiitos kommentistasi. Kävinkin aikanaan osallistumassa arvontaasi :) Kuinkakohan minun mahtoi käydä? :)

   Poista

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai terveisiä.
Kiitos kun vierailit NoKuLasSa. Toivottavasti palaat pian! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...