sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tölkinvetimistä virkkaaminen

Minulla on suuri ilo ja inspiraatiohuuma ilmoittaa, että tänään se alkaa; tölkinklipsuista pussukan virkkaaminen!


Kiitän jo tässä vaiheessa kaikkia ansiokkaasti minulle työhön tarvittavan materiaalin kerääjiä. Kokemukseni mukaan, jostain syystä näin kesäaikaan työhön tarvittavia olut/siideritölkin klipsuja on kertynyt viikonpäivistä riippumatta oikein mukavasti!
Lisääkin otetaan vastaan, jahka joudatte taas keräilyhommiin ;)

Joka tapauksessa, kovaa hommaa jos ei muuta. Työhöni tarvittava klipsumäärä lienee 300 klipsun paikkeilla. Jotta asiat eivät olisi niin yksinkertaisia, niin klipsumallejahan on laskujeni mukaan ainakin kymmentä erilaista. Työssäni tulen käyttämään yhtä mallia kerrallaan.

Olen esikäsitellyt joitakin kymmeniä klipsuja ja hankkinut työhön tarvittavat oheismateriaalit, käsittäen siis: vasaran, pihdit, langan, virkkuukoukun (kokoa 2,5), vetoketjun ja pussukan sisävuorikankaan. 

Aluksi klipsut siis pestään tiskiaineella ja annetaan kuivua ilmavasti esim. talouspaperin päällä. Kuivat klipsut siistitään pihdeillä, ikäänkuin nitkuttaen (onko tuo sana?) turhat osat klipsusta törröttämästä.




Vasemmalla käsittelemätön klipsu ja oikealla siistitty ja vasaralla tasoitettu klipsu. 

Siistittyjä klipsuja sitten aletaan vaan ketjusilmukoilla virkkaamaan yhteen. 
Koukku viedään ensimmäisen klipsun taaimmasta aukosta sisään ja virkataan siitä klipsuun kaksi ketjusilmukkaa. Tämän jälkeen 2kjs ja uusi klipsu ensimmäisen etummaisen aukon taakse ja toistetaan 2kjs. Näyttää kutakuinkin tältä:


Tätä jatketaan, kunnes työ on halutun kokoinen. En vielä ole siellä saakka, mutta alkuun on sentään päästy :)

Nyt puuhastelemaan, anteeksi naapurit jo tässä vaiheessa jatkuvaa vasaralla nakutusta, joka syntyy klipsujen tasoittelusta!

Palaan asiaan, iloiten tai kiroten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni vastaan kommentteja tai terveisiä.
Kiitos kun vierailit NoKuLasSa. Toivottavasti palaat pian! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...